Om oss


Personen bak Olle Bolle Design

Hånden bak streken i Olle Bolle Design er meg,  Hege. Tegning har bestandig vært min store lidenskap og jeg tilbragte mesteparten av min oppvekst i Haugesund med fargeblyanter i hendene. Som voksen gikk jeg videre med en kunstfaglig utdanning ved Universitetet i Bergen (UiB), Kunstskolen i Bergen (KiB) og Somerset College of Arts and Technology. I dag driver jeg Olle Bolle Design på fritiden og tar frilans oppdrag som illustratør.

 

Hvordan Olle Bolle Design startet

Olle Bolle Design startet opprinnelig som et barnehageprosjekt høsten 2014. Da malte jeg et veggmaleri i en garderobe for å gjøre den daglige påkledningen gøyal for de yngste i barnehagen. Veggmaleriet førte til flere tilsvarende oppdrag. Interessen spredte seg etterhvert også til privatmarkedet og spesialdesignede bilder ble snart hovedgeskjeften i mitt lille enkeltmannsforetak. I 2018 begynte jeg å ta oppdrag som barnebokillustratør. Nettbutikken åpnet samme året. I disse dager jobber jeg med spennende prosjekter innenfor litteratur og varehandel og jeg har som mål å ekspandere bedriften og inngå flere partnersamarbeid i tiden som kommer.

Om produktene i nettbutikken

Alle bildene i nettbutikken håndtegnes på en moderne iPad Pro 12.9. Motivene produseres deretter med trykkemetoden Giclée, en metode for høyoppløselig reproduksjon av originale digitale verk ved hjelp av avanserte printere med lysekte blekk og syrefritt papir. Giclée-metoden benyttes av fotografer, kunstnere og utstillere verden over pga. dens ekstra høye krav til kvalitet og arkivbestandighet over 100 år. Bildene fra Olle Bolle Design produseres på HahneMuhle PhotoRag 308g 100% bomullspapir, et matt kvalitetspapir spesialtilpasset for kunstprint. Leveres med signatur.

 

Se hvordan jeg jobber